päivityksiä

Keskiviikko 3.8.2022 klo 11.24 - Minna

Pikkuhiljaa uusin ja päivitän taas näitä kotisivuja. On ollut kiireistä aikaa viimeset 2 vuotta.. korona, pentue ja opiskelut työn ohessa. Mutta tullut paljon valmista myös. 

Olen valmistunut Eläinten Kouluttajaksi AT ja työskennellyt nyt osatoimisena eläinten kouluttajana koirakoulu Nuuskulassa. Hassua kun silloin 7 vuotta sitten päätin lähteä oikeasti kouluttamaan koiraani ja hakemaan sille "jotakin tehtävää" niin homma lähti leviämään ihan käsiin.. Kouluttaminen ja kiinnostus eläinten kouluttamiseen vain kasvoi kasvamistaan, jopa ihan siihen pisteeseen, että piti ammattitutkinto suorittaa. Sanon vain, että tämä, jos olisi ollut mahdollista silloin aikanaan, niin en varmasti koskaan olisi päätynyt alalle, josta olen palkkani ansainnut yli 30 vuotta, mutta parempi myöhään kuin ei milloinkaan. Vaikka työnohessa opiskelu on ollut rankkaa, kun on vielä perhekin, niin hetkeäkään en vaihtaisi pois. Mukaan on tullut paljon uusia ihmisiä, ystäviä ja tuttavuuksia. Olen hyvin kiitollinen heistä jokaisesta. He ovat myös osaltaan mahdollistaneet, auttaneet ja tukeneet minua tällä matkalla. Eläinten kouluttaminen antaa hyvää vastapainoa päivätyöhöni, joka toisinaan tässä kiireisessä maailmassa on hirveän kuluttavaa ja hermoja raastavaa. Ja mistä sitä vielä tietää, jos vaikka ihan päätöikseni alankin kouluttamaan :)

Eli jos tarvitset apua eläimen kouttamiseen, käyttäytymiseen yms. niin ota yhteyttä. Vedän myös muutamia kursseja säännöllisesti ja ne löytyvät sieltä Nuuskulan sivuilta.

Seuraava pentue on suunnitelmissa ensivuodelle, jos kaikki menee hyvin.

Yritän nyt aktivoitua taas paremmin myös täällä kotisivujen puolella.

Kommentoi kirjoitusta.

Pennut on syntyneet

Torstai 8.10.2020 klo 11.38 - Minna

Nooan ja Hanin pennut syntyivät 28.09. - 5 urosta ja 1 narttu

Pennut ja äiti voi hyvin. Viikossa on pennut tuplanneet painonsa. Ovat hyvin reippaita ja ahneita yksilöitä. Äiti koira hoitaa pentunsa oikein hyvin.  Nyt odotellaan silmien ja korvien avautumista.

Narttu tulee jäämään kotiin. Pojille haetaan aktiivisia ja harrastavia koteja.

ipentue07102020.jpg

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: I pentue

pentue suunnitelmat 2020

Tiistai 25.8.2020 - Minna

25.8.2020 Meille tulee pentuja. Pentujen odotetaan syntyvän Syyskuun lopussa.

20.5.2020 ei nyt sitten menneetkään kaikki niin kuin suunniteltiin, joten vielä pitää odottaa.. seuraava pentue mahdollisesti ensisyksynä

31.01.2020 MEILLÄ ON SUUNNITELMAT :) Lisää myöhemmin.. mutta jos kaikki onnistuu olisi meillä Huhtikuussa pentuja.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: pentue

HYVÄÄ JOULUA !!

Maanantai 23.12.2019 klo 10.25 - Minna

OIKEIN RAUHALLISTA JA LEPPOISAA JOULUA KAIKILLE SEKÄ ONNEA JA MENESTYSTÄ VUODELLE 2020 !

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Joulu

23.09.2019 Pentue- ja muut suunnitelmat...

Maanantai 23.9.2019 klo 9.37 - Minna

On aikaa vierinyt taas vuosi ja kotisivut ovat hieman pölyttyneet..

Seuraava pentue on suunnitteilla Hanille ja sen toteutus on heti ensivuoden keväällä.

Tästä pentueesta on minulla suuret odotukset ja toivon sen onnistuvan.. Haaveeni on saada vielä jotain vanhaa ja hyvin rakasta takaisin, mutta sen aika näyttää sitten. Pentueesta odotetaan erinomaisia harrastuskoiria. Tästä myöhemmin ehkä lisää.

Harrastus rintamalla edelleen Toopen kanssa pelastuskoirapuolella ja pitäisi käydä se BH suorittamassa ja sitten olisi kokeiden aika - hitaasti ollaan edetty kun Toope toimii myös minun henkilökohtaisena projektina eläintenkouluttaja koulutuksessa. Joten kaikki vapaa-aika on enempi tai vähempi jotain koira- tai muuta eläinhommaa.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: mietteitä

19.09.2018 kesä syksyksi vaihtuu...

Keskiviikko 19.9.2018 klo 9.22 - minna

Niin se kesä meni.. Oli lämmin siltä osin aivan mahtava kesä. Muuten olikin hyvin raskas, kun jouduin luopumaan vanhasta mummokoirastani. Rakkaimmista Rakkain.. sitä päivää pelkäsin niin kovin.. ja se oli hirvittävän vaikea, vaikka tiedän, että se oli oikein. Kuitenkin sydän huutaa edelleen hirvittävää ikävää. Koira jolle minä olin kaikki kaikessa, jota se puolusti henkeen ja vereen. Koira jonka voi ehkä omistaa vain kerran elämässään. Uskollinen ystäväni. Zinni oli viisas ja työtä pelkäämätön kuuliainen koira. Mutta minun on jatkettava eteenpäin ja Zinni säilyy sydämessäni aina. Olen kiitollinen hyvin kiitollinen niistä 14 vuodesta mitkä sain sen kanssa viettää.

Kesä muuten meni enemmänkin lomaillessa.. Toopekaan ei juuri treenaillut kovin paljon mitään, mutta nyt ollaan yritetty kunnostautua taas tokon sekä haun parissa. Molemmat hommat sujuu Toopelta oikein hyvin.. jarruna on vain hyvin tumpelo ohjaaja, jolle uuden oppiminen näyttää olevan ihan hiton vaikeeta. Koira on hyvä vaikka saisi olla kyllä paremmat hermot.. on vielä ihan turhan kiihtyvää sorttia. No tyypillinen bordercollie, vaikkakin minä olen tottunut niihin hermorakenteeltaan suhteellisen rauhallisiin.. Nyt pitäisi koko talvi jaksaa treenata ja keväällä katsoa sitten missä mennään ja joko jotain kokeita uskaltaisi lähteä yrittämään. Onni on kuitenkin todella hyvä ja mukava treeniporukka, missä sinua kannustetaan ja opastetaan eteenpäin.

Hanille minun ja Sannan sijoituskoiralle suunnitellaan pentue aikaisintaan vuoden kuluttua.

Kommentoi kirjoitusta.

Pentuja

Tiistai 22.11.2016 klo 11.45 - Minna

Pentuja pentuja... Eilen Essi ultrattiin ja sieltä löytyi useampi pikkuinen.. Mä olen niin onnellinen ja kiitollinen. Tässä viimeaikoina ei ole oikein onni potkinut näissä pentuhommeleissa, mutta nyt sitten :) Pentueen emä on siis Essi (Etherial Dare to Dream) ja pentueen isä Rooney (Maccabee Feelin' Groovy). Pennut syntyy viikolla 51 eli Jouluksi odotellaan pikkuisia. Kuva saastetta luvassa siis Facebookin puolella loppuvuodesta :)

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Essi

28.10. uudet suunnitelmat

Perjantai 28.10.2016 - Minna

Näinhän se sitten meni Hertan kohdalla, että pentuetta en sille Macin kanssa saanut. Tämä on minulle henkilökohtaisesti ihan hirveä pettymys, koska tässä olisi yhdistynyt kaksi ihan parasta, mutta ei auta. Turha itkeä kaatunutta maitoa. Hertta on hieno koira. Aina ei vaan voi voittaa.  Mutta tästä jatketaan. Essi aloitti sitten juoksun heti Hertan perään, niin astutin Essin nyt uudelleen. Tämä pitäisi kaiken mukaan tuottaa tulosta, mutta ei nuolaista ennenkun tipahtaa.. Pentuja odotellaan Joulun tienoille :)

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Essi

05.10. epäonnea...

Keskiviikko 5.10.2016 - Minna

05.10.2016

no niin... pakko se sitten on uskoa. Valitettavasti ei suuri unelmani toteudu :( Hertan ja Macin pentue - ei onnistu. Pakko luovuttaa sen suhteen. Pettymys on ihan hirmuinen, mutta ei se auta jäädä murehtimaan.. asioilla on aina jokin tarkoitus ja tätä ei oltu tarkoitettu. Nyt on vielä vaikeaa uskoa, mutta pakko niellä tappio.. Luonto on ihmeellinen ja sitä on kunnioittaminen. Uudet suunnitelmat on nyt käynistettävä ja mietittävä eteenpäin, että mitä tässä tekee.. Toisaalta on ollut ihan älyttömän hauskaa kouluttaa omaa pentua ja katsoa sen kehitystä, että pikku breikki pennunkakassa on ollut ihan hyvä juttu toisaalta.. Minulla kun koko muu maailma pysähtyy aina pentujen ajaksi, kun omistaudun niille täysin.. nyt on ehtinyt tehdä muuta.

Seuraava pentue Essille... eri urosvaihtoja tässä mietitään parhaillaan, joten mitään valmista ei vielä ole. Koitan päivittää tietoja tänne sitten kun asiat selkiytyy :) Häntä pystyyn ! Sillä mennään !

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Hertta

Muutoksia kevääseen...

Perjantai 1.4.2016 klo 15.28 - Minna

01.04.  No eihän se aina mene kuin Strömsössä... ainakaan mulla :) Olen kyllä näiden vuosien aikana sen kokenut moneen kertaan.. Macin siemet Hertassa eivät sitten itäneet... joten pentuja ei meille nyt tule :(

Uusi yritys syksyllä ja samat vanhemmat :D :D

Kommentoi kirjoitusta.

17.9. Essin ja Ricon pennut

Torstai 17.9.2015 klo 11.31 - Minna

17.9. Tänään käytimme Essin sitten röntgenissä nähdäksemme, että montako pentua on tulossa.. Pentuja löytyi 6 tai 7. Joskus ensiviikon aikana pennut sitten syntyy. Toivotaan, että kaikki menee hyvin ja saadaan terhakoita pikkukoiria tänne meitä ilostuttamaan :)

Enempi päivityksiä tulee minun FB sivuille sitten kun pennut on syntyneet.. yritän pitää myös kotisivut paremmin ajantasalla.. vaikkakin moneen paikkaan päivittäminen tuntuukin kovasti työläältä.. mutta lupaan yrittää.. laitan sitten FB sivuilleni ihan julkisena jotain kuvia ym päivityksiä kun pennut on syntyneet joten sieltä sitten halukkaat voivat niitä vähän tiirailla. essi2.jpg

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: puupelit

13.8. Essi + Rico

Torstai 13.8.2015 klo 11.39 - Minna

13.8. Essi astutettiin Ricolla 25.7. - Pentukyselyt tervetulleita.. laitathan ensin sähköpostia osoitteeseen minna.lindstrom@borealisgroup.com - Kiitos !!

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Essi

uudet suunnitelmat

Lauantai 11.4.2015 klo 9.52 - Minna

Kevään pentuesuunnitelmat siirtyivät syksyyn. Seuraava pentue on suunnitteilla tuontikoira Etherial Dare to Dream "Essille".  Essi ei luonnetestiä valitettavasti läpäissyt ja siitä syystä olen hyvin tarkkaan miettinyt ja harkinnut tätä asiaa. Essin elämässä on kuitenkin tapahtunut paljon suuria asioita sen ollessa vielä hyvin nuori, mikä hyvin näkyi tässä herkässä neidissä. Kuitenkin nyt koiraa seuranneena ja sen kanssa vähän touhunneena olen tullut siihen tulokseen ettei ole mitään syytä miksi en voisi Essiä astuttaa. Urosvaihtoehdot on mietittävä hyvin tarkkaan. Tiedän, että hyvinkin monet tästä varmasti saa paljon taas jutun juurta, ihmetystä, kummastusta ja tulen saamaan paheksuntaa, mutta ei tuo luonnetesti kerro kaikkea siitä eläimestä ja kuinka paljon  asioita on tapahtunut mitkä saattavat vaikuttaa siihen miten se stressinalla nyt toimii.. kuitenkaan ei osoita agressiivisuutta millään muotoa. Ihan aluksi mietin, etten ota tätä asiaa edes puheeksi ollenkaan, missään... ja nytkin tuntuu kokoajan että pitääkö tästä edes kirjoittaa. Mutta kirjoitan tämän vain ja ainoastaan siksi että tiedän kuinka paljon on näitä besserwissereitä jotka sitten tulevat arvostelmaan tätäkin ja niinkuin kaikkea muutakin.. Kun valitettavasti näissäkään piireissä ei voida olla iloisia siis aidosti iloisia toisten onnistumisista tai tekemisistä. Asiat on kuitenkin tarkkaan mietitty ja punnittu. Koira on terve A lonkat 0-0 kyýnäret ja silmät terveet.. ja onhan sillä taas takanaan vähän erisukuja.

Kommentoi kirjoitusta.

Pentuja :)

Perjantai 9.5.2014 klo 19.33 - Minna

Meille tulee pentuja !! Elsa ultrattiin tänään tiineeksi :) Pennut syntyvät Kesäkuun alkupuolella. Pentutiedustelut ensisijaisesti sähköpostilla.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Elsa

20.09.2013 päivitystä

Perjantai 20.9.2013 klo 13.04 - Minna

Piti tässä näppäränä päivittää kotisivuja... mutta mutta ohjelmaa on uusittu niin paljon, etten enää osaakkaan ! Yritän jossain vaiheessa saada uudet kuvat tänne kotisivuille.. En ymmärrä miksi en saanut niitä lisättyä E-pentueen sivuille.. yritin niitä kovasti tehdä tänään, mutta tämä blondi ei nyt onnistunut siinä. Koitetaan paremmalla ajalla tutustua uusittuun ohjelmaan tai yritän ulkoistaa tämän homman jollekin, kun oma äly ei ehkä riitä ;-)   tai sitten siirrän sivuni yksinkertaisesti vain FB:hen - siellä kun se ei toistaiseksi maksakaan mitään.. pidän jatkossa täällä kotisivuillani ehkä ainoastaan suppeaa tietoa jalostusmateriaalista.. mutta kaiken muun tulen luultavasti siirtämään. Nyt ei ole aikaa tuhrata tähän enempää ja oikeasti ottaa pattiin, kun monta tuntia yrittänyt tehdä töitä tämän kanssa.. enkä päässyt mihinkään ! No joo mutta tälläistä väliaikatietoa teille kaikille koiristani ja kasvateistani kiinnostuneille :)

 

Lisäämpä tänne yhden kuvan E-pentueen kauniista Nalasta eli McSanikan Extraordinary Bijou..

nala.jpg 

 

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: päivityksiä

Maccabee Fire In Me "Jerry"

Maanantai 29.10.2012 klo 13.34 - Minna

maccabeefireinme.jpg

McSanikan E-pentueen isän Maccabee Fire In Me "Jerryn" esittely sen toisen omistajan Ilkka Vähätiitton  kertomana:

Meidän pääasiallinen koti-aktiviteetti on nykyään metsälenkit ja polkupyörälenkit joissa riittää vauhtia ja satunnaisesti myös vaarallisia tilanteita. Pohjat on luotu perustottikselle ja jäljelle, jotka molemmat on jäänyt parin viime vuoden aikana homehommien varjoon. Nykyisin meidän pääasiallinen harrastus ja sivutyö on juuri home-etsintä ja tämä homma tulee kasvamaan kun saan firman "raamit" kuntoon.jerrytoissa.jpg

 
Koirana Jerryä voisi kuvailla sanoilla hyväntahtoinen ja nöyrä. Se ei kyseenalaista juuri minkäänlaista auktoriteettiä, mutta innostuu aina touhuamaan. Jos ollaan kotona niin se osaa myös rauhoittua ja osaa vain olla. Siinä vaiheessa jos näitä rauhallisia päiviä tulee turhan monta, niin kyllähän siitä näkee että tarttis tehdä jotain mutta ei se ala silloinkaan piippailemaan eikä vuotamaan vaan se purkaa virtaa esim juoksemalla fillarilenkillä ihan raivopäävauhtia niin pitkään että riittää. Tällaisilla lenkeillä ei meikäläisen tarvi alkumatkasta paljon polkimiin koskea. 
 
Työssä Jerry on tosi nöyrä ja ohjattavuus lähentelee ajatustenlukua. Välillä mietin että siinä voisi olla hieman enemmän "sikaa" - tätä ominaisuutta ei yleensä haeta silloin jos ollaan hankkimassa "perusbortsua". Harrastajaa ajatellen se on, yllätys yllätys, aina valmiina lähtemään. Paimennuspuoli näkyy kaikessa arkipäivän touhuilussa, sillä Jerry ottaa osaa suhteellisen suurella motivaatiolla esimerkiksi imurointiin, auton pesuun, pihan haravointiin ym touhuun missä joku liikkuu. Lumenkolaus onnistuu viime talven perusteella aika mukavasti.
 
Jos heikkouksia mietitään, niin osa niistä menee osittain tottumattomuuden piikkiin - jotkut uudet asiat saattaa olla niin mielenkiintoisia ettei millään malttaisi keskittyä ihan satasella. Tämä tulee esiin mielenkiinnon kautta, ei pelkona. Jerry toisin sanoen saattaa kiinnostua vaikka jostain hajusta niin paljon että sen on käytävä tarkastelemassa ja just silloin ei malttaisi millään tehdä muuta. Kun homma on tutkittu, niin sen jälkeen pystyy taas keskittymään.
 
Näyttelypuolen tulokset ne oleellisimmat; 3kpl sertejä eli tulosta vaille valio, yksi RYP 4 ja tältä kesältä napsahti myös erikoisnäyttelyssä VSP. Valion arvoa ajatellen homehommat pistää hiukka kapuloita rattaisiin, sillä sen takia ei aika riitä tavoitteelliseen pk-harrastukseen. Olen itse ajatusmaailmalta mielipiteet faktoihin perustava enkä ole katsonut valionarvon parantavan koiran työskentelyä, joten en ole turhia stressannut vaikkei siitä ole valiota "rakennettu".
 
Kotona menossa on mukana 12,5v vanha bortsuherra Andy ja Aussoni nimellä ristitty 1v ikäinen australian paimenkoiran ja parssonin risteytys Seri neiti. Serin pentueesta yksi pentu on rajavartioston hommissa ja meidän neidistä tulee Jerryn kaveri homerintamalle. Tässä porukassa Jerry kantaa rauhan rakentajan roolia. Talosta löytyy myös kissa.


T. Ilkka, Eeva ja muu poppoo
 
jerry1.jpgjerry2.jpgjerry3.jpg

 

 

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Jerry

18.10. E-litter was born / E-pentue syntyi

Maanantai 22.10.2012 klo 10.31 - Minna

Maccabee Fire In Me + McSanikan Bijou => 5 bitches and 1 male was born 18.10. Everything went well and mummy and puppies are Okay.

Jerryn ja Suzyn pennut syntyivät 18.10. => 5 narttua ja 1 uros. Kaikki meni todella hyvin. Suzy tiesi heti mistä on kyse ja on niin rakastunut pentuihin ! Äiti ja pennut voivat hyvin. Ja minä olen hyvin ylpeä ja onnellinen meidän pikku Sankarittaresta ! Kerrassaan mahtava koira ! Alkuun kyllä jännitti Suzyn koko.. hän kun on ehkä vähän pikkuinen narttu, mutta hyvä synnyttäjä ! Pennut oli kaikki ihan normi kokoisia 350-442 g välillä jokainen, joten ei mitään pieniä kuitenkaan. Ihmettelin kyllä että miten noin pieneen koiraan mahtuikin 6 niin isoa pentua :o) Mutta näköjään hyvin. Kuvia tulee.... kunhan joku viitsii kuvat ladata koneelle.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Suzy

18,08.2012 pentukuumetta

Maanantai 20.8.2012 klo 14.48 - Minna

Sitä on taas ilmassa... ´pentukuumetta :o)

 Kesä meni nopeaan, enkä käynyt yhdessäkään näyttelyssä omien koirien kanssa.. Ei oikein hirveästi jaksa enää kiinnostaa ja kun ne maksaakin ihan törkeesti nykyään.. ehkä jossain vaiheessa voisi ainakin tuota Ricoa viedä.. Ricosta tuli isä Heinäkuussa <3 Meidän "pikkupojalla" on nyt kolme lasta <3 Käytiin niitä katsomassa kun ne olivat vasta 2 viikkoa.. täytyy käydä vielä uudelleen ennen kuin ne lentävät pesästä.

Kesä vietettiin lähinnä vain lomaillen.. mökkeillen ja vähän reissaten. Sitä tapaamista kasvattieni kanssa kaavailin Elokuulle... mutta Suzy järjesti meille ihan muuta ohjelmaa, joten pentutapaaminen taitaa nyt jäädä tältä vuodelta.. ellei sitten syksyllä.. Toki meillä saa käydä muutenkin kylässä näyttämässä koiria.. olen aika paljon kotona kuitenkin, joten tervetuloa :o)

Suzyn kanssa käytiin "treffeillä" ja mökkeilemässä. Suzy on niin helppo ja ihana koira, ei stressannut mistään, kulki meidän kanssa vapaana - aivan kuin olisi aina ollut yhdessä meidän kanssa.. siinä on kyllä niin PikkuZinni :o) Nyt jäämme odottamaan, jos tällä kertaa meitä onnistaisi..

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Suzy

DASH

Torstai 15.3.2012 klo 10.30 - Minna

15.03.2012

What a great picture ! dash.jpg

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Suzyn sulho

kevättä kohden :)))

Torstai 2.2.2012 klo 15.16 - Minna

Huh hellettä sanoi jänis pakkasella :) Talven ensimmäiset oikeat pakkaset iskivät myös tänne E-Suomeen ja sehän tuntuu ! Mulle riittää jo tämä, että kiitos vain ja nyt kohti kevättä tuhatta ja sataa ! Saas nähdä astutellaanko Suzyäkin Helmikuun paukkupakkasilla vai joko se lauhtuu ennen sitä. No on siihen totuttu :)) Ei haittaa.. olisi sitten tuplasti odottamista... kevättä ja pentuja.. Voi miten ihanaa, jos kaikki menee nappiin ja saataisiin tänävuonnakin kevät pennut. No niitä odotellessa täytyy ihastella toisten kasvattajien pikkupulleroita :)) ja katsella kuvia.. ja kuvitella se ihana tuoksu.. Se on todella huumaavaa. Taidan olla "koukussa" noihin pikkupentuihin :o) he heh. 

Ellan kenneliin (Maccabee) syntyi eilen kaksi pikkuista... tyttö ja poika. On ne niin somia pikkupossuja vaaleanpunaisine nenineen :)) Onnea Ellalle ja äippä Sydneylle !

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: pentuja

Vanhemmat kirjoitukset »