Maccabee Fire In Me "Jerry"

Maanantai 29.10.2012 klo 13.34 - Minna


maccabeefireinme.jpg

McSanikan E-pentueen isän Maccabee Fire In Me "Jerryn" esittely sen toisen omistajan Ilkka Vähätiitton  kertomana:

Meidän pääasiallinen koti-aktiviteetti on nykyään metsälenkit ja polkupyörälenkit joissa riittää vauhtia ja satunnaisesti myös vaarallisia tilanteita. Pohjat on luotu perustottikselle ja jäljelle, jotka molemmat on jäänyt parin viime vuoden aikana homehommien varjoon. Nykyisin meidän pääasiallinen harrastus ja sivutyö on juuri home-etsintä ja tämä homma tulee kasvamaan kun saan firman "raamit" kuntoon.jerrytoissa.jpg

 
Koirana Jerryä voisi kuvailla sanoilla hyväntahtoinen ja nöyrä. Se ei kyseenalaista juuri minkäänlaista auktoriteettiä, mutta innostuu aina touhuamaan. Jos ollaan kotona niin se osaa myös rauhoittua ja osaa vain olla. Siinä vaiheessa jos näitä rauhallisia päiviä tulee turhan monta, niin kyllähän siitä näkee että tarttis tehdä jotain mutta ei se ala silloinkaan piippailemaan eikä vuotamaan vaan se purkaa virtaa esim juoksemalla fillarilenkillä ihan raivopäävauhtia niin pitkään että riittää. Tällaisilla lenkeillä ei meikäläisen tarvi alkumatkasta paljon polkimiin koskea. 
 
Työssä Jerry on tosi nöyrä ja ohjattavuus lähentelee ajatustenlukua. Välillä mietin että siinä voisi olla hieman enemmän "sikaa" - tätä ominaisuutta ei yleensä haeta silloin jos ollaan hankkimassa "perusbortsua". Harrastajaa ajatellen se on, yllätys yllätys, aina valmiina lähtemään. Paimennuspuoli näkyy kaikessa arkipäivän touhuilussa, sillä Jerry ottaa osaa suhteellisen suurella motivaatiolla esimerkiksi imurointiin, auton pesuun, pihan haravointiin ym touhuun missä joku liikkuu. Lumenkolaus onnistuu viime talven perusteella aika mukavasti.
 
Jos heikkouksia mietitään, niin osa niistä menee osittain tottumattomuuden piikkiin - jotkut uudet asiat saattaa olla niin mielenkiintoisia ettei millään malttaisi keskittyä ihan satasella. Tämä tulee esiin mielenkiinnon kautta, ei pelkona. Jerry toisin sanoen saattaa kiinnostua vaikka jostain hajusta niin paljon että sen on käytävä tarkastelemassa ja just silloin ei malttaisi millään tehdä muuta. Kun homma on tutkittu, niin sen jälkeen pystyy taas keskittymään.
 
Näyttelypuolen tulokset ne oleellisimmat; 3kpl sertejä eli tulosta vaille valio, yksi RYP 4 ja tältä kesältä napsahti myös erikoisnäyttelyssä VSP. Valion arvoa ajatellen homehommat pistää hiukka kapuloita rattaisiin, sillä sen takia ei aika riitä tavoitteelliseen pk-harrastukseen. Olen itse ajatusmaailmalta mielipiteet faktoihin perustava enkä ole katsonut valionarvon parantavan koiran työskentelyä, joten en ole turhia stressannut vaikkei siitä ole valiota "rakennettu".
 
Kotona menossa on mukana 12,5v vanha bortsuherra Andy ja Aussoni nimellä ristitty 1v ikäinen australian paimenkoiran ja parssonin risteytys Seri neiti. Serin pentueesta yksi pentu on rajavartioston hommissa ja meidän neidistä tulee Jerryn kaveri homerintamalle. Tässä porukassa Jerry kantaa rauhan rakentajan roolia. Talosta löytyy myös kissa.


T. Ilkka, Eeva ja muu poppoo
 
jerry1.jpgjerry2.jpgjerry3.jpg

 

 

Avainsanat: Jerry


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini