4 viikkoiskuvat

Torstai 7.10.2010 klo 14.06 - Minna

4-viikkoiskuvia.. kuvattu 03.10.2010

cardamom.jpg

chamomile.jpg

chicory.jpg

cayenne.jpg

cinnamon.jpg

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: pallerot

pennut 3 viikkoa

Tiistai 28.9.2010 klo 10.13 - Minna

28.09. Kuvattiin Miikkan kanssa vähän pentuja perjantaina 24.09. Saatiin tälläiset "passikuvat".. Naamat vähän maidossa.. juuri ruokailun jälkeen otettuja, että olivat pikkuisen rauhallisempia ja helpommin käsiteltävissä :)

1. Cardamom, narttu

pennut24092010_003.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

2. Chamomile, narttu

pennut24092010_006.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

3. Chicory, uros

pennut24092010_007.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

4. Cayenne, uros

pennut24092010_010.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

5. Cinnamon, narttu

pennut24092010_012.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

Tämmösiä pikkuisia karvapalleroita meillä viipeltää :)  Ovat nyt sitten jo yli 3 viikkoa.. kylläpä se aika vain lentää !! ...liiankin nopeesti...

1 kommentti . Avainsanat: piiperot

B-pentue 2 vee !!

Keskiviikko 22.9.2010 klo 7.24 - Minna

22.09. Paljon Onnea Bealle, Ricolle, Suzylle, Robille, Hemmolle, Remulle ja Siirille, jotka täyttää tänään 2-vuotta !!

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: synttärit

kaikki varattu

Tiistai 21.9.2010 klo 10.35 - Minna

21.09. Kaikille pennuille on jo siis kodit olemassa. Kyselyjä oli aivan valtavasti ja  kiitos kaikille mielenkiinnosta tätä yhdistelmää kohtaan. Pikkupallerot kasvaa kovaa vauhtia ja pitää kovaa meteliä välillä :) Ihania kun nyt taapertavat pitkin pentulaatikkoa ja istua kököttävät siellä ja yrittävät tiirailla pikkusilmillään tätä maailmaa.. Toisinaan täytyy vähän haukkua ja murista.. välillä vähän haukata toista kaveria nenästä. Eilen poistin turvareunan pentuloodasta, kun porukka rupesi sille kiipeemään, että yltäisivät tulla pentulaatikon luukusta ulos äitin perässä. Ovat kyllä todella ehtivää sakkia. Jossain vaiheessa ajattelin, että kun näitä on 2 vähemmän kun viimeksi, niin ovat ehkä vähän helpompia.. mutta ei se nyt taida ihan niin mennäkään.. nämä ehtii jo nyt vaikka minne :) Että kyllä meillä töitä riittää Zinnin kanssa. Toiset on kovia nuolemaan ja joku ei meinaa millään tahtoa pysyä käsissä, vaan rimpuilee hirveesti :)  mutta sitten on joukossa yksi tooosi rauhallinen.. kun ottaa sen syliin, niin aivan kun se olisi aina ollut siinä.. ei huuda eikä rimpuile yhtään. Nyt jo vaikka ikää vasta 16 vrk, niin löytyy sieltä erilaisia persoonia.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: veijarit

kuvia pienokaisista

Torstai 16.9.2010 klo 20.21 - Minna

16.09. tässä pari kuvaa.. olishan niitä kamera täynnä.. mutta tämä lataaminen kestää ja ei malta töröttää koneella...

15092010puppelit_035.jpg

15092010puppelit_032.jpg

2 kommenttia . Avainsanat: pennut

lapset kasvaa

Torstai 16.9.2010 klo 8.24 - Minna

16.09. Eilen saatiinkin leikata kynnet pikkuvesseleiltä.. 10 vrk ikää ja hirvittävän terävät "koukut" oli jo kasvanut jokaiselle. Lyhennettiin kynnet etteivät raavi äitirassun massua :) Pikkuiset (ei enää niin pikkuiset) ovat kasvaneet ihan hirveesti ! Zinni on ahkera imettäjä... ehkä vähän liiankin. Koskaan aijemmin ei meidän pennut ole olleet näin suuria.. tänään ovat  11 vrk vanhoja. Silmät ei vielä ole auenneet, mutta eiköhän nekin aukene tästä ihan pian. Piti laittaa kuva, mutta mutta en saanut niitä nyt purettua koneelle... vähän laiska päivittämään näitä sivuja, kun mielelläni vain istuisin pentuhuoneessa katselemassa karvapalloja. Niillä kaikilla on pitkät ja pehmoiset turkit ja niitä on niin ihana nuuhkutella. Nyt on varmastikin se parasaika alkanut tässä kasvattajan roolissa.. saat vain nauttia pienistä ja äiti ne hoitaa. Tällähetkellä minun osani on huolehtia emosta ja pentulaatikon puhtaudesta. Tosin kyllä Zinni laatikon kaikista jätöksistä puhtaana pitää :) On niin ihanaa katsella näitä pieniä ihmeitä. Tässä se koko kasvatushomman paras palkinto on. En muuten tätä pystyisi tekemäänkään. Kun tietää, että kaikki ei aina välttämättä mene kovin hyvin (itse joutunut sen pari kertaa kokemaan heti kasvatustyön alussa ja hyvin ovat kaivautuneet muistiin.. enkä niitä unohda koskaan) olen kiitollinen näistä päivistä ja näistä hetkistä, kun pentulaatikossa on tyytyväinen tuhina ja emolla kaikki hyvin. Joka kerta yhtä pelottavaa, mutta niin palkitsevaa myös. Olen ollut tässä ensimmäisen viikon huolesta lähes sairas... tiirannut Zinniä suurennuslasilla... mittaillut sen lämpöjä.. tutkinut takapäätä.. onko kaikki hyvin - turhaan onneksi ja nyt uskaltaa vihdoin ottaa vähän rennommin sillä kaikki näyttää olevan hyvin, mutta kauhukokemuksien jälkeen sitä on kauhean epäilevä.. enkä varmasti koskaan niitä kokemuksia unohda, mutta en myöskään unohda näitä hyviä hetkiäkään. Saanko minä oikeasti iloita ja riemuita näistä pennuista ? Tiedän, ettei mitään asioita pidä koskaan pitää itsestäänselvinä. Ja emolla, kun on kaikki kunnossa, niin pennuillakin on hyvä olla. Laitan kuvia ehkä tänään... ehkä huomenna  :)

1 kommentti . Avainsanat: pallerot

lisää kuvia..

Torstai 9.9.2010 klo 8.29 - Minna

08.09. kuvattu pentuja "punaisella matolla"... Maito maistuu ja massut pyöristyy :)

puppelit_032.jpg

puppelit_029.jpg

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: pennut

Pennut

Maanantai 6.9.2010 klo 19.40 - Minna

06.09. Tässä muutama kuva perheestä..

zinninbuddynpennut_008.jpg

zinninbuddynpennut_010.jpg

zinninbuddynpennut_017.jpg

2 kommenttia . Avainsanat: puppelit

Mamman synttärit

Torstai 26.8.2010 klo 10.02 - Minna

26.08.2010 Ja eilen vietettiin Zinnin 6 vee synttäreitä ! Tosin heti aamusta en sitä edes muistanut.. Päivällä töissä tajusin, että hei.. Zinni täyttää 6 vuotta :) Oma muru !

Heti, kun pääsin kotiin, niin laulettiin lasten kanssa Simolle ja annettiin vähän makkaraa synttäriherkuksi koko porukalla. Illalla vielä käytiin Zinnin kanssa "keräämässä" vähän omenoita ja oikeesti Zinni kuljetti niitä sisälle myös ! Ja tietenkin söi itse :) En tietenkään antanut sen syödä kuin yhden, jottei vain menisi maha kuralle. zinnia2010.jpg

1 kommentti . Avainsanat: Zinni

Zinni paisuu :)

Tiistai 24.8.2010 klo 7.59 - Minna

24.08.2010 On meidän äiti koiran maha aika valtava :) Hyvin on Zinni voinut, mutta nyt näkee jo selkeesti, ettei enää tahdo riehua Ricon kanssa ja herkästi komentaa Ricoa olemaan rauhallisemmin. Rico ei oikein näytä ymmärtävän (mies!) että miksi äiti ei rieku ja riehu niin kuin ennen. Tänään on jo 50 vrk täynnä. Hirvittävä ruokahalu on Zinnillä söisi kaikkien toistenkin ruuat.. ja namia kun antaa, niin on viedä sormet mukana ! Siitä on tullut oikein ahne possu.

Meille olisi tulossa myös kissanpentu "Festivo"-kissalasta  heh heh :) Mutta ajankohta on ehkä vähän huono.. kun Zinnin pennut on syntymässä. No ehkä muu lauma ja perhe keskittyy sitten kissaan ja minä saan asua Zinnin ja Zinnin "lasten" kanssa. Meillä kun ei koskaan näytä olevan liikaa eläimiä.. Hyvä niin !

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Zinni

Zinnin sulhanen..

Lauantai 7.8.2010 klo 17.58 - Minna

buddy072010_028.jpgJa tässä hän on ! Maccabee Attitude Dude tuttavallisemmin Buddy :)

Kaunis mies ja aivan mahtava luonne !  Zinnin maha on ihan kivasti pyöristynyt, joten kyllä sieltä pentuja on tulossa.

1 kommentti . Avainsanat: sulho

Massuja ja mansikoita :)

Perjantai 30.7.2010 klo 11.31 - Minna

30.07.2010 Kiirettä oli koko heinäkuun alkupuoli, kun oli vähän niitä sulhasvisiittejä ja ihmisiä kävi kylässä tutustumassa koiriin ja meihin.. kävi Ricollakin "morsmaikku" :) Voi mikä rakkauden kesä on ollut...  lempi leiskunut heh heh... ja vielä näillä helteillä ! Kyllä pojjaat oli tiukilla. Mutta kaikki hyvin. Uskoisin, että meidän Zinni on tiine, kun muuten niin laiha koira on saanut vähän vatsaa. Yhtä villi se on edelleen, että kyllä pienokaiset saa kovaa kyytiä äitin massussa. Jotenkin hirvittää, kuinka aika lentää niin nopeesti... ehtiiköhän tekemään kaikki mitä oli suunnitellut... ennen kuin pennut syntyy. "Isoveljen" remontoima pentuhuonekin pitäisi vielä kunnostaa, kun en oikein pidä tuon Ricon sisustus ideasta... muovimatto revitty lattiasta irti ja tuhannen säpäleinä.. sekä seinässä reikä -> pennuille hyvä piilo ? Mutta kyllä mä odotan ihan kauheesti niitä karvapalloja ja sitä pennuntuoksua ! Enää 5 viikkoa..

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: ihmetellen

Palattu kesälomareissulta

Sunnuntai 4.7.2010 klo 12.30 - Minna

kes2010reissukuvat_077.jpgOllaan oltu reissussa melkein 2 viikkoa. Säät oli oikein hyvät. Lapset saivat lutrata järvessä päivät pitkät. Koirista ainoastaan Rico ja Bloom uivat.. Zinni ei muuta kuin tassujaan kasteli ja keskittyi järvestä juomiseen :)

Zinni ja Bloom molemmat aloittivat juoksun myös reissun alkupuolella, joten kotiin oli tultava, ettei kävisi liian ahtaaksi ja hankalaksi tuo eläminen asuntovaunussa kahden juoksussa olevan nartun ja yhden uroksen kanssa. Zinni olisi nyt sitten tarkoitus astuttaa tässä ihan lähipäivinä. Lomaa enää viikko jäljellä ja sitten on palattava takaisin töihin.. mutta onneksi on vielä yksi viikko jemmattuna elokuulle. Hyvää ja lämmintä kesää kaikille!

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: kesä2010

kesä !

Keskiviikko 2.6.2010 klo 13.35 - Minna

2.6. Ihanaa vihdoinkin kesä !

Kyllä tätä on niin kaivattu.. Mä vaikka olenkin syntynyt talvella, niin en ole yhtään talvi-ihminen. "Herään henkiin" keväällä ja elän täysillä kesän.. syksyllä tämä hiipuu ja talven vain "talvehtii". Yhteen näyttelyyn on ilmoittauduttu.. täytyy katsoa jos ehtii sen enempää. Nyt kuitenkin koirat tiputtaa turkkejaan.. joten eipä ole paljon niissä nyt näytettävääkään : ) Vielä pitäisi "kärvistellä" ensiviikko töissä ja sitten pääsee KESÄLOMALLE ! Ihanaa.. sitä odottaa jokavuosi ihan hullunlailla! Ensin maalataan talo ja sitten lähdetään asuntovaunulla reissuun koko perhe ! Koiratkin on niin tottuneita karavaanareita. Ei ole ollut koskaan (ei edesmeinneillekään) mikään ongelma tämä matkailu. Joskus kyllä isäntää on vähän ahistanu.. varsinkin joskus ennenmuinoin, kun oli vielä 4 koiraa ja lapset vähän pienempiä, niin silloin ennen ensimmäistä kahvikupposta, saattoi vaunu tuntua joskus vähän pieneltä.. vaikka meidän vaunu ei mitenkään kovin pieni olekaan..

Zinnin ja Lyylin juoksuja odotellaan... kunhan eivät vaan vielä aloita :-) täytyis keretä viettämään "kesälomaa" perheen kanssa.. sitten voi taas hyvällä omalla tunnolla keskittyä kokonaan koiriin. Lapset tuppaa olemaan joskus vähän mustasukkaisia..

Toivotan kaikille oikein ihanaa ja rentouttavaa kesää !

1 kommentti . Avainsanat: kesä

Kissa sairastui

Keskiviikko 12.5.2010 klo 14.14 - Minna

Kyllä on ollut huolta ja murhetta, kun meidän pikku Mirri sairastui. Mirri on ollut koko elämänsä hyvin terve kissa (nyt 10v). Pari kertaa on Mirri käynyt paikattavana eläinlääkärissä, kun joku peto on yrittänyt sen syödä.. Mirri on siis ihan tavallinen maatiaiskissa. Pari viikkoa sitten alkoi Mirri oksentamaan ja lopetti syömisen.. vietiin eläinlääkäriin heti seuraavan viikon alussa. Mirri oli koko päivän tiputuksessa/nesteytyksessä ja Mirrille tehtiin joukko kokeita, sekä ottivat näytteet vatsassa olevasta möykystä.. Tulokset tulivat vihdoin viimeviikon lopulla Saksasta ja tulos oli että suolistotulehdus, mikä saattaa aiheuttaa kasvaintyyppistä muutosta.. No Mirri sai lääkkeet... kolmet, ripulilääke, antibiootti ja kortisooni.. Miten antaa kissalle lääkettä ilman, että kissan hermot menee sekä omistajan hermot.. Hirveetä taistelua ! Ihan kauheeta. Mutta lääkkeet on saatava jotenkin annettua.. Hermot meni molemmilla.. Yritin työntää nappulat kurkkuun.. ei onnistunut.. Mirri tikkasi hampaat käteen.. ruiskulla antaa.. ei hemmetti ! Se räki kaiken pois.. Ajattelin että Kyllä koirien kanssa on helppoa ! Lääkkeet kurkkuun ja kita kiinni, eikä mitään traumoja kummallakaan - ei omistajalla eikä koiralla (ainakaan kovin pahoja) Mirri piiloutui eikä tullut enää lähelleni.. sitten ajattelin, että nyt riittää ja päätin, että heti maanantaina soitan eläinlääkärille ja pyydän lääkkeet pistoksena (niitä kuulemma saa) ja teimme sovinnon Mirrin kanssa. Kuitenkin päätin sitten vielä yrittää sekoittaa eri juttuihin (kastikkeisiin, jugurttiin, smetanaan, Kermaan, kermaviiliin, vaniljakastike) murskattuna, että jos joku maistuisi.. Kun ei ollut mitään menetettävääkään.. JA LÖYTYI ! En meinannut itsekkään uskoa, mutta kyllä ! Mirri syö nyt lääkkeensä kermaviiliin murskattuna, johon pitää vähän lorauttaa vielä kuohukermaa. Eli emme hakeneet lääkkeitä piikillä vaan Mirri saa joka aamu ja ilta lääkkeensä kermaviilin kera. Sitä ripulilääkettä (nestemäinen) ei sitten enää kahden yrityskerran jälkeen enää annettu, kun ne meni pitkin lattiaa sekä pitkin Mirrin turkkia... eikä se enää sitä sitten tarvinnutkaan kun antibiootit alkoivat puremaan.

Nyt Mirri voi ihan hyvin (koputetaan puuta) Lääkekuuri jatkuu edelleen ja toivotaan, että kermaviili maistuu vielä pitkään (kortisoonikuuri kestää 4 viikkoa).. Mirri vaikuttaa jo ihan terveeltä. Kun pariin viikkoon se ei ollut tullut edes yläkerrasta alas, niin eilen se jo saapasteli alakerrassa eikä sitä yhtään haitannut vaikka koiratkin olivat siinä pyörimässä (ei aikaisemmin ole juuri halunnut olla tämän uuden koiralauman kanssa samassa tilassa).. että olisko nyt lääkkeet kohillaan ?   hehheh

Että tällästä meillä tällä kertaa.. ja koirilla kaikki hyvin.

 120520100702.jpg

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Mirri

Terveystuloksia

Keskiviikko 28.4.2010 klo 9.22 - Minna

Jiihaa ! Minna on niin onnellinen :) Tänään vihdoinkin oli netissä myös Hemmon lonkkatulos ! Tiesin että ne on priimat, mutta jotenkin sitä kuitenkin aina vähän jännittää, että onko kennelliitto asiasta samaa mieltä  :)

Eli B pentueesta on kuvattu 4. Siirin tulosta odotellaan edelleen, mutta Siirinkin kuvat näytti oikein hyvältä.. Hemmolla ja Suzylla on virallistettu A ja Ricolla B. Kaikilla kyynäret 0-0 sekä polvet 0-0. Varsin tyytyväinen olen näihin tuloksiin ja tästä on hyvä jatkaa. Silmäpeilaukseen ollaan menossa myös nyt keväällä tai alkukesästä.. suunnitelmissa on peilata Zinni, Rico, Suzy ja ehkä myös Poju ja Hemmo.

Lahden näyttelyssä tuli pyörähdettyä ja tulokset onkin laitettu jo tuonne uutisiin... Erään ystäväni mukaan juoksen aivan liian lujaa kehässä (ajattelin, että se on vitsi, kun mä en kertakaikkiaan pääse lujaa!) Mutta totta se voi ollakin, ehkä vähempi "kiire" riittäisi... siinä ehkä yksi syy Ricon korkeaan häntään. Toisaalta olen aina ajatellut, että pitää olla tarpeeksi vauhtia, jotta koiran takaliikkeet ei jäisi liian lyhyeksi.. Zinnin kanssa kun toi juokseminen kehässä on helpompaa, kun se ei nosta häntää vaikka juostaisiinkin kehässä reippaasti.  Näin itsestäni ja Ricosta otettuja kuvia, kun "juoksen" kehässä ja oikeesti on se karmeeta katottavaa.. Jos opettelis esittämään :) Ei sitä tiedä miten hölmön näköinen sitä itse on, kun on niin keskittynyt siihen koiraan.. No joo.. Luulis että olis jotain jo oppinut 17 vuoden aikana..  :)

1 kommentti . Avainsanat: terveys

MYÖHÄSTYNEET ONNITTELUT A-PENTUE!!

Maanantai 12.4.2010 klo 11.15 - Minna

Paljon Onnea Vaan.. paljon onnea vaan... paljon onnea Ready, Lyyli, Poju, Diesel, Domi ja Kukka ! Paljon Onnea Vaan !   t:Zinni

Mun piti onnitella eilen... oli niin kaunis päivä... ja me olimme kokopäivän ulkona... ja sitten illalla unohdin onnittelut laittaa..

Ei sitä millään pysty uskomaan, että ne on jo 3 vuotta vanhoja (11.04.)... vastahan ne syntyi :) Ja niin hienoja yksilöitä jokainen ja miten ihanat perheet on niillä kaikilla. Kiitos, kun pidätte huolta "minun pikkuisista". / Minna

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: synttäriä

Voiko ihanemmin päivä enää alkaa...

Torstai 8.4.2010 - Minna

Ja mä olen niin onnellinen´! Suzyn lonkat priimaa !! Muutoinkin niin täydellinen tyttö ! Hemmon, Ricon ja Siirin tuloksia vielä odotellaan, kun olivat pari viikkoa myöhemmin kuvissa. Ihana juttu kun tietää nyt, että saatampa hyvinkin saada jatkoa tähän jalostukseen, kun Suzy pieni on luustoltaan terve ! Nyt vain vähän tuloksia tytölle ja luonnetesti sitten joskus syksyllä tai ensi keväänä. Katsotaan miten aikataulut ja paikat sopii yksiin :) Terveyspuolesta vielä silmät täytyy tarkistella tämän kevään/kesän aikana ja toivotaan että kaikki ok myös räpyttimissä. Näyttelyihin olemme menossa myös nyt Huhtikuussa Suzyn kanssa ja mahdollisesti myös kesällä.

Kiitos Hannalle, joka on niin hienosti hoitanut pikkupirpanaa. Nyt voi aloittaa sitten "tosi" treenit kaikessa rauhassa, kun koira on kunnossa :)

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Suzy

on taas unohtunut päivittää

Perjantai 12.2.2010 klo 15.05 - Minna

On jäänyt taas vähän päivittämättä... astutushommelit on nyt siirretty loppu kesään, jolloin odotettavissa juoksut Zinnille ja Lyylille. Molemmat tullaan astuttamaan silloin.. urosvaihtoehtoja taas mietiskellään kuumeisesti  :)  Kesä vietetään nyt sitten ilman pentuja :( vaikka alunperin piti niitä olla... mutta perheen kannalta, ehkä parempi näin.

Ricolla oli vähän ankeaa nyt tammikuun lopussa/helmikuun alkupuolella, kun Zinnilla ja Bloomilla oli juoksut. Täytyy sanoa, että hieno poika.. ei se pahemmin piipittänyt tyttöjen perään.. osaltaan varmasti vaikuttaa myös se, että Zinni on Ricon äiti, eikä äiti suvaitse semmoista käytöstä pojaltaan. Bloomin Rico olisi ottanut heti morsmaikukseen jos se vaan olisi mitenkään ollut sallittua. Mutta nyt siis juoksut ohi ja Rico pääsee taas ulkoilemaan äitin ja tätinsä kanssa.. rauha maassa :)

Nyt on aika suunnata kohti kevättä ja näyttelyitä :) Riku pojan kanssa tullaan joissakin pyörähtämään.

 

2 kommenttia . Avainsanat: päivityksiä..

Tänään taas niin vaikeaa

Perjantai 4.12.2009 klo 11.59 - Minna

Tänään on ollut taas niin ikävä Macciä.. Aina Joulukuussa, kun messari on tuloillaan.. niissä niin monissa Macin kanssa pyörittiin.. joskus ihan vain kaksistaan.. ja etsittiin Macille syntymäpäivä lahjaa.. joka on 10. joulukuuta.. Mistään en saa toista Macciä. Ikävä on taas niin suuri...

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Mac

« Uudemmat kirjoituksetVanhemmat kirjoitukset »